Experts en Anàlisis, Aigua i Legionella
(+34) 902 430 731ÀREA CLIENTS

Notícies | Stenco

19 September, 2022

by Stencoadmin

*Nou Reial Decret Legionella*
Tal com ja hem informat àmpliament, el Ministeri de Sanitat va publicar el 22 de juny el Reial decret 487/2022 que entrarà en vigor el 2 de gener del 2023.
La revista TecnoAqua, referent del sector, ha volgut entrevistar Susana Egido, la Directora Tècnica del nostre Laboratori, expert en anàlisi d’aigües de Legionel.la, per saber la seva opinió sobre la nova legislació després de gairebé 20 anys amb el RD 865/2003 .
Els Laboratoris de Stenco tenen més de 60 anys d’experiència, analitzen més de 55.000 mostres a l’any d’aigües potables, procés, piscines, residuals, regenerades i Legionel.la.
📌Per a tots els nostres Clients de tots els Sectors Industrials i de Serveis a tot Espanya
📌Màxima qualitat i fiabilitat, amb més de 40 anys Homologats com a Entitat Col·laboradora de l’Administració, més de 25 anys Certificats per la ISO 9001, Certificats per la ISO 140001 i 45001, i més de 17 anys Acreditats per ENAC segons la ISO 17025 més de 100 paràmetres
📌Acreditació de la presa de mostres i anàlisi de Legionel.la
📌Anàlisi de Legionel.la per cultiu i mètodes ràpids
📌Gran qualificació, capacitat tècnica i de servei del nostre Equip de més de 40 professionals multidisciplinaris
📌Laboratoris moderns i equipats amb més de 800 m2
📌Experts a tot el Cicle Integral de l’Aigua
✅!El laboratori de Stenco, analitza aigües de Legionella per a qualsevol activitat econòmica, de serveis (hotels, poliesportius, spa´s, col·legis, etc..) i industrial!
👉🏻Amb més de 60 anys d’experiència, som l’empresa de Tractaments d’Aigua i Legionella, amb més experiència, referències, acreditacions i certificacions del nostre sector a Espanya.
 ℹ️Sol·licitar info: https://lnkd.in/gACQKmn

Llegir entrevista

NeutralizacioPH-Cupa-chups-1280x707.jpg
5 September, 2022

by Stencoadmin

STENCO dissenya, instal·la i posa en marxa tota mena d’Estacions de Depuradores d’Aigües Residuals Industrials (EDARI), per tractar de 1 m3/dia fins a més de 3.000m3/dia, des de fa més de 35 anys a tot Espanya i realitzem projectes internacionals .
🎯En aquest cas, el nostre client d’una important indústria del sector alimentari precisava en una primera fase d’un pretractament compost per una homogeneïtzació amb lectura i seguiment continu del valor de pH dels abocaments d’aigües residuals industrials.
📌Stenco va dissenyar, fabricar i instal·lar un sistema d’homogeneïtzació capaç per a uns 9 m3/hora d’aigua residual.
📌El sistema d’homogeneïtzació permet esmorteir l’efecte dels abocaments amb pH fora de rang.
📌La instal·lació del sistema de lectura de pH permet al nostre client un coneixement detallat del seu abocament.
📌Per a un seguiment òptim, el sistema registra una lectura de pH cada 20 minuts, i envia un informe automàticament al client cada 8 hores. A més, el client pot sol·licitar OnLine un registre dels valors en qualsevol moment que ho desitgi.
📌El quadre de control de la planta disposa d’un sistema de control i gestió remot mitjançant la nostra Plataforma Stenco-OnLine que permet interactuar amb la planta des de qualsevol dispositiu connectat a internet.
👉🏻Per nosaltres és tan important realitzar bé una “senzilla” homogeneïtzació i neutralització amb poc abocament, com una complexa EDARI completa amb gran cabal !!
✅Stenco, dissenya i implanta sempre la millor solució tècnica i econòmica possible a cada problemàtica concreta de cada client!!
vacances.jpg
25 July, 2022

by Stencoadmin

A Stenco mantindrem la nostra activitat i serveis de tot el Cicle Integral de l’Aigua als nostres Clients durant tot el mes d’agost:
📌Prevenció de Legionella
📌Tractaments de Cogeneracions i Calderes
📌Tractament de Circuits de Refrigeració
📌Tractament d’Aigua Sanitària i Industrial
📌Neteges i Desinfeccions Tècniques
📌Enginyeria, Equips i Projectes
📌Servei d’Assistència Tècnica (SAT)
📌Laboratori d’Anàlisi – ISO 17025
📌Auditories Ambientals
📌Depuració d’Aigües Residuals
📌Reutilització d’Aigües Depurades
📌Assessorament Tècnic i Legal
📌Formació Professional
 ✅ ⛱⛰🌅🌄😊 No obstant això, volem aprofitar per desitjar als nostres clients, proveïdors, empleats i col·laboradors Bones Vacances !!
legionella1.jpg
19 July, 2022

by Stencoadmin

**Renova abans del 2.1.22**
STENCO realitza moltes activitats formatives durant l’any: Cursos oficials, Seminaris, Jornades Tècniques, etc. des de fa més de 60 anys a tot Espanya, havent format més de 30.000 alumnes
🎯Realitzem cada mes Cursos de Formació en modalitat Presencial, Semi Presencial, OnLine i Aula Virtual
📢El 22.6.22 es va publicar el nou Reial Decret 487/2011 de Legio, que derogarà el 2.1.22 els actuals cursos oficials inicials de 25h i de renovació de 10h de Legionella, i serà obligat realitzar el Certificat de Professionalitat específic de Legionella més llarg i complicat de 270h per fer revisions, manteniment i desinfeccions. No obstant els que disposin vigent el curs actual abans del 2.1.22, d’entrada en vigor del nou RD 487/2022, se’ls prorrogarà automàticament 5 anys!
✅Durant els propers mesos realitzarem noves edicions del Curs Oficial de renovació de Prevenció de Legionella:
📌Programa oficial de Sanitat i vàlid per a totes les CCAA d’Espanya
📌Ampliat amb aspectes teòrics i pràctics, de l’experiència de més de 60 anys d’experiència en Tractaments d’Aigües i 30 anys en Prevenció de Legionella
📌Plataforma e-Learning moderna i pràctica
📌Consultes directes amb els professors amb gran experiència teòrica i pràctica
📌Vam ser el primer centre formatiu a realitzar un Curs Oficial de Legionella a Espanya
🎯 A part de disposar el certificat oficial de renovació, forma’t adequadament en tots els aspectes teòrics i pràctics per poder realitzar correctament les tasques de prevenció i control de Legionella que altres centres no poden transmetre per poca experiència i/o manca de coneixements globals i addicionals que cal tenir per ser eficients i millorar en la prevenció i control de la Legionella
⏳ 10 h lectives
👩🏼‍💻 Oficial a tot Espanya – Curs OnLine a Plataforma E -Learning
👨🏼‍🎓 Objectiu del Curs: Renovació del curs bàsic o de la darrera actualització de 10h realitzat fa 5 anys o menys
🙋🏼‍♂️Destinataris: Personal de manteniment higienicosanitari, presa de mostres, neteges i desinfeccions, i gestió diària de les instal·lacions de risc en hotels, gimnasos, spa´s, escoles, centres esportius, centres públics, ajuntaments, indústries, etc
👉🏻Amb més de 60 anys d’experiència, som l’empresa de Formació i Tractaments d’Aigua i Legionella, amb més experiència, cursos, alumnes formats, referències i certificacions del nostre sector a Espanya
☑️Més info Cursos: https://lnkd.in/dQQ7X24C
foto7-1280x1280.jpg
12 July, 2022

by Stencoadmin

6️⃣0️⃣🎂 Per fi hem pogut celebrar tots junts, després de 2 anys de pandèmia, el 60è aniversari de la fundació de Stenco per part dels emprenedors Francesc Martí i Josep Mª Martí, i pel seu constant creixement i evolució fins a la actualitat. En els darrers 20 anys amb la nova direcció liderada pel Sergi Martí, la tercera generació familiar !!🎈🎈
📌Jornada lúdica de tot el dia en paratge natural del Montseny
📌Diverses activitats divertides en grups a l’aire lliure
📌Piscina i terrassa
📌Obstacles, orientació, tirolines, companyonia, enigmes i kahoot
📌Dinar especial de celebració
📌Agraïments, records, present i visió de futur
💯!!Jornada perfecta en tots els sentits!!🤗
💧♻️🦋🌍Els nostres valors i propòsit social són compartits per tots els nostres treballadors i treballadores que estan totalment compromesos amb els nostres clients en la millora de la Sostenibilitat, el Medi Ambient i la Salut Pública, amb la millora de la qualitat del aigua de consum humà, procés, industrial o residual; l’estalvi, la gestió eficient, el tractament i la possible reutilització final.
🎉💪🏻😊💝! Molt contents de poder disposar del millor Equip Humà del nostre sector, que ens permet disposar de l’empresa amb més experiència, referències i certificacions d’Espanya!
👏🏻!!Moltes gràcies a tots els nostres clients per seguir confiant en nosaltres!!
✅🔝!La Celebració ha coincidit amb el 25 Aniversari de @AquaAmbient.Entre totes les actuals 7 empreses del Grup MTA, analitzem, assessorem, dissenyem, innovem, fabriquem i implantem sempre la millor solució eficient, tècnica i econòmica possible a cada problemàtica concreta , de tot el cicle integral de l’aigua, de cada client, amb la màxima qualitat i servei!
SergiMarti1-1280x853.jpg
12 July, 2022

by Stencoadmin

🎯El nostre Director General Sergi Martí, amb més de 25 anys d’experiència en tractaments d´aigües i prevenció de Legionel·la, ha realitzat un article tècnic complet d’anàlisi i valoració del nou Reial Decret 487/2022 de prevenció i control de la Legionel·la publicat el 22 de juny passat part del Ministeri de Sanitat, i que entrarà en vigor el 2.2.2023.
👉🏻A l’article descriu el passat i present de la Legionel·losi a Espanya, l’origen i motius dels canvis legislatius i sobretot analitza i valora àmpliament amb molt de detall el nou RD 487/2022 amb els seus punts positius, incerteses i punts negatius, per a titulars d’instal·lacions de riscos de qualsevol indústria i activitats econòmiques de serveis com hotels, gimnasos, parcs aquàtics, hospitals, escoles, restaurants i bars amb terrasses, peixateries, verduleries, etc.
📣Les instal·lacions i risc de legionel·losi són molt habituals i nombroses en moltíssims edificis i activitats del nostre entorn:
📌Aigua sanitària
📌Piscines-spa´s
📌Sistemes contra incendis
📌Rec no agrícola
📌Rentat de vehicles
📌Fonts ornamentals
📌Nebulitzadors de terrassa
📌Nebulitzadors de peixateries i verduleries
📌Humidificadors
📌Encara que les més mediàtiques són les torres de refrigeració
✔️Stenco va fer moltes aportacions a l’esborrany del RD de Legionel·la, que la majoria s’han incorporat el text definitiu.
✔️Malgrat que hi ha alguns punts que es podien haver realitzat millor, és un bon avenç per a la prevenció de la legionel·losi a Espanya.
🎯Estem molt contents i satisfets que el nostre Director General sigui l’únic professional que ha participat a totes les normatives nacionals relacionades amb formació i prevenció de la Legionel·la.
Esperem que sigui interessant per a tots els nostres clients, titulars d’instal·lacions de reg, col·laboradors, professionals del sector i inspectors de sanitat ambiental.
Article tècnic RD 487/2022: (Visualitzar)

 

 

 

 

 

 

LLibre-Stenco-1-1-1280x958.png
6 July, 2022

by Stencoadmin

🎯L’abril del 2020, amb motiu del 40è aniversari de la fundació de Stenco, vam publicar la primera edició del Llibre “Stenco-Tractaments d’Aigües” amb 8 capítols referents a l’Aigua i els seus Tractaments amb un total de 414 pàgines.
📚 Durant aquests 20 anys hem realitzat 4 edicions del llibre actualitzant-ne el contingut, amb més de 8.000 exemplars venuts i difosos entre clients, universitats tècniques, personal de l’Administració sanitària i hidràulica, col·laboradors i tècnics del Sector de l’Aigua, consolidant el nostre Llibre com un dels referents del sector de Tractaments d’Aigües.
📖💧Amb motiu del nostre 60 Aniversari, fa 2 anys, vam començar a revisar i actualitzar en profunditat el Llibre i ara acabem de publicar en format digital i 2.000 exemplars en paper de la 5a Edició, ampliant notablement els capítols d’Aigües Residuals, Equips de Procés, Prevenció de Legionel·la i incorporant un capítol nou de Reutilització, ampliant 165 pàgines més respecte a la darrera edició entre els següents 10 capítols actuals:
📌Introducció
📌L’Aigua
📌Aplicacions principals de l’aigua
📌Problemàtiques generals en instal·lacions d’aigua
📌Tractament més usual de l’aigua
📌Instal·lacions industrials i tractaments per condicionar l’aigua
📌Prevenció i control de la Legionel·la
📌Aigües residuals
📌Reutilització d’aigües
📌Gestió global de l’aigua a les empreses i indústries
👉🏻Incorpora els nous requisits tècnics i legals europeus i nacionals per a Aigües de Consum Humà, Residuals i el recent RD 487/2022 de Legionel·la.
💧♻️😊Estem molt orgullosos de la nostra trajectòria formativa, amb 10.000 exemplars del Llibre Stenco, més 3.000 cursos de formació realitzats i més de 30.000 alumnes formats a tot Espanya, que complementen i impulsen el nostre propòsit social de millorar la qualitat de l’aigua, abocaments al medi ambient, estalviar aigua i prevenir brots de legionel·losi.
✅Amb més de 60 anys d’experiència, som l’única empresa nacional de Tractaments d’Aigua i Legionel·la del nostre sector que disposa d’un Llibre tan complet sobre Tractaments d’Aigües, alhora que és l’empresa amb més Experiència, Referències, Certificacions i Acreditacions d´Espanya.
ℹ️ Sol·licitar info Llibre Stenc: https://lnkd.in/eDDSeYfK
MINIST-SANIDAD.jpg
4 July, 2022

by Stencoadmin

🎯El nostre Director General Sergi Martí, amb més de 20 anys d’experiència en prevenció de Legionel·la, ha realitzat un article tècnic complet d’anàlisi i valoració del nou Reial decret 487/2022 de prevenció i control de la Legionel·la publicat el 22 de juny passat pel Ministeri de Sanitat.
 👉🏻A l’article descriu el passat i present de la legionel·losi a Espanya, l’origen i motius dels canvis legislatius i sobretot analitza i valora àmpliament amb molt de detall el nou RD 487/2022 amb els seus punts positius, incerteses i punts negatius, per a titulars d’instal·lacions de riscos de qualsevol indústria i activitats econòmiques de serveis com hotels, gimnasos, parcs aquàtics, hospitals, escoles, restaurants y bars amb terrasses, peixateries, etc.
📣Les instal·lacions i risc de legionel·losi són molt habituals i nombroses en moltíssims edificis i activitats del nostre entorn:
📌Aigua sanitària
📌Piscines-spa´s
📌Sistemes contra incendis
📌Reg no agrícola
📌Rentat de vehicles
📌Fonts ornamentals
📌Nebulitzadors de terrassa
📌Nebulitzadors de peixateries i verduleries
📌Humidifadors
📌Encara que les úniques mediàtiques són les torres de refrigeració
✔️Stenco va fer moltes aportacions a l’esborrany del RD de Legionel·la, que la majoria s’han incorporat el text definitiu.
✔️Malgrat que hi ha alguns punts que es podien haver realitzat millor, és un bon avenç per a la prevenció de la legionel·losi a Espanya.
🎯Estem molt contents i satisfets que el nostre Director General sigui l’únic professional que ha participat a totes les normatives nacionals relacionades amb formació i prevenció de la Legionella.
Esperem que sigui interessant per a tots els nostres clients, titulars d’instal·lacions de risc, col·laboradors, professionals del sector i inspectors de sanitat ambiental.
BOE.jpg
27 June, 2022

by Stencoadmin

El Ministeri de Sanitat ha publicat el nou R.D. de Legionel·la que s’estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, i que derogarà el RD 865/2003.
📣Resum dels punts més importants a destacar:
📌Moltes més obligacions per als Titulars de les Instal·lacions de risc, Laboratoris i Empreses del Sector.
📌Moltíssims aspectes tècnics estan basats i/o copiats de la UNE 100030.
📌Inclusió de definicions.
📌Ampliació d’instal·lacions de risc.
📌Possibilitat d’implantar a les instal·lacions un PPCL (Pla de Prevenció i Control de la Legionel·la) basat en Norma UNE, o un PSL (Pla Sanitari davant Legionel·la) basat en avaluació del risc de l’OMS, abans d’un any.
📌Dos anys perquè tots els Anàlisi de Legionel·la acreditats per ENAC, segons ISO 17025.
📌Millora notable a la presa de mostres i responsabilitat del Laboratori que l’analitza.
📌En determinades circumstàncies, les anàlisis de Legionel·la per cultiu es poden complementar amb mètodes ràpids.
📌Nova formació per al personal propi i extern. Per a operacions de manteniment, tractament i desinfecció d’instal·lacions segons la Qualificació Professional específica de Legionel·la de l’INCUAL. Prorrogats 5 anys la validesa dels actuals certificats de formació segons Ordre SCO/317/2003.
📌Inclusió de Taules amb mesures correctores amb positius de Legionel·la per a Torres de Refrigeració, Aigua Sanitària i Piscines-Spa´s.
🎯En general és un bon avenç per a la Prevenció de Legionel·la!
👉🏻Estem informant a tots els nostres clients de totes les novetats i nous requisits generals i específics per a cada instal·lació de risc.
💪🏻 A Stenco ja fa anys que complim tots els nous requisits per a les empreses de serveis, de tractaments d’aigües, neteges i Desinfeccions i Laboratori d’anàlisi de Legionel·la i aigua.
✅ Amb més de 60 anys d’experiència som l’empresa de Tractaments d’Aigua i legionel·la, amb més Experiència, Referències, Certificacions i Acreditacions d’Espanya.
📲RD 487 Legio: https://lnkd.in/eBhkqUQt
OI-Nit-1280x853.jpg
13 June, 2022

by Stencoadmin

STENCO dissenya, fabrica, subministra, instal·la i manté Plantes d’Osmosi Inversa des de fa més de 35 anys a tot Espanya i realitza projectes internacionals.
🎯 Realitzem Equips d’Osmosi Inversa per produir aigua entre 0,5m3/h fins a 200 m3/h, i dissenyem per a altres demandes més grans de producció a mida de les necessitats de cada client.
En aquest cas, el nostre client una important indústria del sector alimentari, necessitava un nou sistema d’osmosi per tractar una aigua de pou amb alta concentració de clorurs, salinitat i un elevat contingut de nitrats.
📌Stenco dissenya, fabrica i instal·la un Sistema d’Osmosi Inversa (OI) capaç de produir 148 m3/dia d’aigua.
📌Es va descartar un Equip Desnitrificador per no augmentar l’abocament en clorurs a les aigües residuals.
📌L’Equip d’OI disposa d’un pretractament complet, destacant el filtre previ de sílex antracita, així com una filtració de cartutxos per protegir les membranes del sistema.
📌L’Equip OI també disposa de comptadors de productes químics anticorrosius i antiincrustants per a un millor ajustament de la dosi injectada per m3 d’aigua produït.
📌L’aigua osmotitzada és emmagatzemada en un dipòsit intermedi on és sotmesa a un procés de cloració automàtic, sent bombejada a demanda als punts de consum.
📌El quadre de control de la Planta d’OI disposa a més d’un sistema de control i gestió remot a través de la nostra Plataforma Stenco-Online que permet interactuar amb la planta des de qualsevol dispositiu connectat a Internet.
🎯La instal·lació del sistema d’osmosi permet al nostre client obtenir una aigua de qualitat, de baixa salinitat i amb un contingut de nitrats per sota del límit permès per la legislació d’aigua de consum.
És ben conegut que molts aqüífers de Catalunya i Espanya estan contaminats per nitrats i cal tractar-los adequadament.
✅Stenco, dissenya i implanta sempre la millor solució tècnica i econòmica possible a cada problemàtica concreta de cada client!!
👉🏻Amb més de 60 anys d’experiència, som l’empresa de Tractaments d’Aigua del nostre Sector, amb més Experiència, Referències, Certificacions i Acreditacions d’Espanya.
BARCELONA

Central


Pot contactar amb la nostra central a través de:


(+34) 902 430 731

www.stenco.es

info@stenco.es

LOCATIONS

Estem a prop de vostèMadrid (+34 ) 918 30 03 34Barcelona (+34 ) 935 72 02 80Zaragoza (+34 ) 976 25 83 81Valencia (+34 ) 963 217 055Sevilla (+34 ) 955 186 556Bilbao (+34 ) 945 10 01 41Vigo (+34 ) 986 919 065Valladolid (+34 ) 983 669 076Murcia (+34 ) 968 929 011Canarias (+34 ) 922 33 47 49

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestras "Política de Cookies"

ACEPTAR
Aviso de cookies
Scroll Up